Raymarine AIS500

General questions and information about Stentec navigation products.

Raymarine AIS500

Postby joey.buddenberg » Fri 25 Feb 2011 - 22:41

Beste mensen,

Wie heeft er ervaring, of is er iemand van Stentec online die me kan vertellen of de Raymarine AIS500 compatible is met WinGPS.

Ben voornemens deze aan te schaffen en moet snel beslissen aangezien de boot 10 maart opgeleverd wordt.

Gr. Joey
joey.buddenberg
 
Posts: 1
Joined: Fri 25 Feb 2011 - 22:35

Re: Raymarine AIS500

Postby Stefan » Mon 28 Feb 2011 - 10:49

Hallo Joey,

Volgens de handleiding van de Raymarine AIS500 is die prima te gebruiken in combinatie met WinGPS 4 Pro en WinGPS 4 Voyager.
Stefan
Stentec Software Developer
 
Posts: 277
Joined: Thu 09 Oct 2003 - 20:07
Location: Heeg

Re: Raymarine AIS500

Postby rmbs41 » Wed 30 Nov 2011 - 07:44

I'm experimenting with an AIS500 myself, also in Camden! I'm mostly using NMEA 2000, which has its own issues, but I believe the concept for you is this:

1. Disconnect any 0183 wires currently going to your C120 and reconnect them to the two regular 4800 baud input/output pairs coming from the AIS500.

2. Connect the two high speed (38,400) 0183 data pairs (the orange striped ones) from the AIS 500 to the C120.

3. Go to the C120's setup menu and change the NMEA 0183 port from 4800 to 38,400 (aka AIS).

Everything should work as before, except you'll have AIS info on the C120. Look for "Gizmo" in the Inner Harbor this afternoon and call me on 16!
rmbs41
 
Posts: 2
Joined: Tue 29 Nov 2011 - 08:16


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron