OpenSeaMap (OpenStreetMap) BSB kaarten

Questions about DKW, BSB and other well known digital charts.

OpenSeaMap (OpenStreetMap) BSB kaarten

Postby JotM » Tue 11 Jun 2013 - 12:45

L.S.,

OpenSeaMap (http://map.openseamap.org/map/) kent een mogelijkheid BSB kaarten (*.kap) van een gebied (per "tile") te exporteren. Bij pogingen zulke bestanden in te lezen geeft de DKW Manager echter de foutmelding "bestand niet gevonden".

Wordt de foutmelding veroorzaakt door het niet aanwezig zijn van een (volgens andere bronnen en voor andere applicaties facultatief) *.bsb bestand?
Is er een mogelijkheid dit kaartmateriaal uitsluitend op basis van de *.kap bestanden te importeren in de DKW Manager? (de calibratie-informatie staat immers al in de *.kap bestanden)
Zo niet, welke informatie heeft de DKW Manager nodig in een bijbehorend *.bsb bestand? (Dan is die informatie wellicht mbv een script uit het "header"-gedeelte van de *.kap bestanden te genereren)

Vriendelijke groet,

Jaap

PS het OpenSeaMap kaartmateriaal lijkt redelijk op niveau voor voorbereiding of misschien back-up, maar is vanwege achterstand qua gewijzigde gegevens (niet verwerken van BaZ) niet zo geschikt voor navigatie. (een beetje a la Navionics) Al heeft iedereen bij zo'n Open Source project natuurlijk de mogelijkheid het kaartmateriaal in zijn/haar eigen omgeving op niveau te houden. ;-)
JotM
 
Posts: 1
Joined: Tue 11 Jun 2013 - 12:28

Re: OpenSeaMap (OpenStreetMap) BSB kaarten

Postby Vincent » Tue 01 Apr 2014 - 17:23

Beste JotM,
Het is inderdaad niet mogelijk om met DKW builder .kap bestanden van OpenSeaMap in te lezen. Dit heeft inderdaad te maken met het ontbreken van het .bsb bestand. Wat u kunt doen is het volgende: U download de .png en de .cal bestanden. U converteert het .png bestand naar een bitmap (.bmp) met een fotobewerkingsprogramma, bijvoorbeeld fotoshop of infranview. Vervolgens leest u het .bmp bestand in met DKW builder. Dit is een ongekalibreerde kaart. U kunt de kaart kalibreren met behulp van de coordinaten die vermeld staan in het .cal bestand. Dit bestand kunt u openen in kladblok. Hiermee kunt u in DKW builder de kaart kalibreren en daarna kunt u een .chv maken met het programma.
Hopende uw vraag afdoende beantwoord te hebben,
met vriendelijke groet,
Vincent Keuss,
Cartograaf Stentec BV.
Vincent
 
Posts: 7
Joined: Tue 01 Apr 2014 - 17:13


Return to Digital Charts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron